Поетични

Поетична антология, с допълнително включени над 40 непубликувани още стихотворения. В 4 раздела са групирани стихове и поеми относно теми като детство, обич, вяра, житейски сривове, природни метафори и духовна мъдрост. Диапазонът от време, когато са писали, е с обхват от 1969 до 2017 г. Корицата е с вътрешен илюстриран подгъв.

Издателство "Zамония ", 2017.
Илюстрация на корицата - Оги Илиев
Обем - 192 стр.  
Цена - 12 лв.
Стихосбирка в три части: стихове (в класически римуван формат) за малки деца, за подрастващи и за детството през погледа на възрастния. В края на всеки раздел е приложена и по една приказка. Педагогическата насоченост на произведенията е подчертана, за което свидетелства и мнението на авангарден специалист от учителската гилдия:
Книгата на Димитър Пашкулев  е за всички онези, чието Дете е зажадняло за приказен простор. Върнете се и тръгнете заедно с детските сърца по чистата пътека - възможно е с нейна помощ да надживеем всички изпитания и разочарования, като съхраним Детството и Любовта! (Донка Маринова)

Издателство "Оргон", 2016. Илюстрации - Веселка Велинова. Обем - 112 стр., голям формат. Цена - 10 лв.

ОБРАТНИ ПРОПОРЦИИ

Издадена от "Веридия" през 2004 г. Художествено оформление от Борис Димовски.

Сатирични стихотворения и епиграми от всички области на живота: взаимоотношения, битови проблеми, политика, изкуство, наука, религия... Писана през периода 1978-2004 г. С илюстрации и рецензия от Борис Димовски.

64 стр. Цена: 5 лв.

Няколко от произведенията, включени в стихосбирката, може да прочетете тук.

 

СЪЩНОСТТА НА СЪДБАТА

Издадена през 1994 г. Художествено оформление (графики) Бр. Манушев.

Лична, социална и духовна лирика. Произведенията в нея са писани през периода 1985-93 г. Стихосбирката е спонсорирана от фондация "Отворено общество" и е получила добри отзиви от видни поети в София (вкл. Радой Ралин), Пазарджик, Велинград и др.

72 стр. Цена: 5 лв.

Няколко от произведенията, включени в стихосбирката, може да прочетете тук.

 

ЗЕЛЕНИ ЕЛЕКТРОДИ

Издадена от "Веридия" през 2002 г. Полулуксозно издание, с художествено оформление на Ст. Димитров.

Още един опит за съживяване на хубавия класически стих у нас. Стихотворения за природата и човека, които съм писал на етапи през периода 1978-2002 г.

64 стр. Цена: 5 лв

Няколко от произведенията, включени в стихосбирката, може да прочетете тук.