Други

Тази книга е за цялостния подход в различните важни житейски области. Тя представлява концентрирано, есенциално изложение на все по-актуалния в съвремието интегрален подход. Той води до задълбочено разбиране на явленията в природата, душевността на човека и социалните процеси. А това разбиране естествено е в основата и на истинските (трайни, същностни) резултати във всяка една теоретична и прагматична област от живота!

Изд. "Оргон" 64 стр.   Цена - 6 лв.

ПРОЕКТ АНТРОПОРЕЛОГИЯ

Издадена от "Веридия" през 2003 г., художествено оформление от Кр.Апостолов.  Съдържа авангардни визии с практическа насоченост към най-важните житейски области - универсална духовност, приложна психология, педагогика и изкуство, медицина, екология, бизнес, езиково и компютърно обучение, битови въпроси. Оптимизации на преподаването, проекти за нов вид енциклопедия, научноизследователски и популяризаторски центрове и др. Стилът е разнообразен - с интересни примери, таблици, тестове, мъдри мисли, стихове и др. Основната идея от тази книга бе използвана за интердисциплинарния проект "М.И.Р." (Методи за Интегрална Реализация).

128 стр. Цена: 6 лв.

КАЛЕНДАР НА МЪДРОСТТА

Издадена е от "Кибеа" през 2010  г. Написана е в съавторство с Любен Пашкулев - моя баща, който десетилетия наред е търсел начин за прилагане на по-прецизни критерии към подбора на действително най-добрите афоризми - измежду над 100 000-те събрани в процеса на работата, избрани са в крайна сметка 733 - и те именно са намерили място в сборника. Доколкото всеки има нужда от красноречие, а и най-силните сентенции имат също така директно индивидуално въздействие (за лекуване на душата!), необходимостта от такава книга отдавна беше назряла. А дали сме успели да отговорим подобаващо на тази необходимост - това ще го кажат читателите...

424 стр.   Цена: 12 лв.